Brugervejledning

FØR PRODUKTET TAGES I BRUG: 

Inden du bruger dit PALEO-produkt første gang, skal al emballage og alle etiketter fjernes forsigtigt. Vask derefter produktet med varmt vand og lad det tørre helt.

Nu er dit Paleo produkt klar til brug.

Læs venligst brugsanvisningen i kassen (hvis det er første gang, du bruger støbejern) 

HVILKET KØKKENGREJ MÅ JEG BRUGE? 

Vores anbefaling er, at man bruger træ-, silikone- eller plastikkøkkenredskaber for at undgå dybe ridser på emaljebelægningen.

Metalredskaber som gafler, skeer og piskeris, samt elektroniske køkkenmaskiner, som piskere og mixere, må ikke anvendes på PALEO-produkters overflade.

Skarpe køkkenredskaber, som knive, må ikke bruges til at skrabe eller skære maden direkte på produktet. 


SÅDAN BRUGER DU PALEO PRODUKTER: 

Sørg altid for at opvarme PALEO støbejerns produkter langsomt.
Begynd forsigtigt at lave mad i et par minutter ved lav temperatur.
Derefter kan der anvendes mellem varme til madlavning, der kan reduceres gradvist.

 – Ved brug på glaskeramisk kogeplade eller induktion skal man altid løfte produktet, når man rykker rundt eller flytter på produktet.

Træk eller skub aldrig produktet hen over kogepladen, da dette kan beskadige både bunden på produktet samt den glaskeramisk kogeplade.

– På grund af den gode varmefordeling i støbejern, er det ikke nødvendigt at lave mad ved høje temperaturer.
Men hvis du vil bruge høj varme, skal temperaturen gradvist øges for at beskytte dit produkt.

Du må ikke varme et tomt støbejern op i lang tid, tilføj olie eller vand når den varmes op. 

– Når du sætter et Paleo-produkt på komfur/kogeplade, skal du altid sørge for at placere produktet på varmefeltet, der passer i diameteren med gryden eller pandens størrelse for at undgå overopvarmning af siderne på produktet, samt beskadigelse af håndtagene.

På keramiske kogeplader er det nødvendigt at placere produkter med silikonefødder således, at silikonefødderne ikke rammer varmefeltet. (Silikonefødder kan maks. holde til 250 grader)  

– Da produktet er 100% støbejern, er det vigtigt at bruge grydelapper eller lignende for at undgå forbrændinger.
Beskyt dine hænder mod varme håndtag og knopper.

Hold børn under 14 år og andre med forhindringer væk fra varme støbejerns produkter.  

– Brug altid bordskånere til at beskytte dit køkken- og spisebord mod de varme gryder og pander.


OVNE MED STØBEJERNS BEKLÆDNING:

Placer ikke PALEO-produkter af nogen slags i bunden af en ovn med støbejerns beklædning. Det vil øge kogetemperaturen inde i ovnen, og dermed vil kogehastigheden øges med risiko for at ødelægge smagen af maden. Undgå at trække eller skubbe produktet hen over bundbeklædningen i ovnen, idet det kan beskadige dit produkt.
Vi anbefaler altid at sætte PALEO-produkter på en ovnplade eller rist. 

Disse produkter kan ikke tåle at komme ovnen.

PA2810 – PA2510 – PL3000 – PL1000 – PL1624 – PL2200 – PL1600 – PL1321 – PL1601

Produkter med stålhåndtag og træholder kan ikke tåle at komme i ovnen, da det kan ødelægge håndtaget og produktet.


RENGØRING: 

– Efter brug af PALEO-produktet, er det nødvendigt, at produktet skal afkøle i nogle minutter. Det skal gøres før du vasker det af i varmt sæbevand, skyller, tørrer det omhyggeligt eller ligger det i opvaskemaskinen .

VIGTIGT: Kom aldrig koldt vand på et brandvarmt støbejerns-produkt, og sæt aldrig et varmt produkt direkte ned i koldt vand, da der kan opstå et temperaturchok, der kan resultere i, at produktet bøjer sig, revner eller får emaljeskader. 

– Fjern madrester, der er på produktet. Hvis der sidder vanskelige madrester på panden eller gryden, skal den fyldes med varmt vand og lægges i blød i ca. 20-25 minutter, hvorefter den kan vaskes af som normalt eller i opvaskeren på maks. 50 grader. Skyl og tør produktet grundigt som vanligt.

– Det kan være praktisk at bruge en blød opvaskebørste til at fjerne madrester mellem rillerne på grillen.

Hvis dette ikke hjælper, kan du koge produktet med vand i et stykke tid til alle madrester er løsnet – herefter kan alle rester nemt fjernes. 

– Brug altid bløde svampe og bløde skurebørster til at fjerne madrester. Undgå at bruge metalskuresvampe, kniv, gaffel eller hårde rengørings slibemidler, da disse kan beskadige produktet.

– Kast eller smid ikke støbejerns produkt i opvaskemaskinen eller på vasken, da den kan lave store skader på din opvaskemaskine og vask.

– Alle PALEO støbejerns produkter med håndtag af støbejern, eller knopper i rustfri stål kan vaskes i opvaskemaskine ved maks. 50 grader.

Opvaskemaskinen skal have lov til at køre programmet helt færdigt, før den åbnes. Dermed sørger man for, at produkterne er helt tørre, og at der ikke er nogen vandaflejringer tilbage mellem grill-rillerne, når de tages ud af maskinen.


BEHANDLING EFTER BRUG: 

– Husk altid at behandle dit Paleo produkt efter rengøring.

– Tilføj lidt madolie på din Paleo produkt (gryde el. pande) og hvis du påfører olien med en lille børste på produktet, så virker det mere effektivt at nå over hele den indvendige overflade af dit produkt. Dette vil hjælpe produktet til en forøget levetid.

– Mængden af madolie (ca. 1-2 x spiseskeer) skal tilsættes nok til at fordele på hele overfladen. Derefter kan du sætte produktet på skrå, således at den overskydende olie kan dryppe ud på vasken eller i en beholder. Produktet er klar til dit næste brug.

da_DKDanish